Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]StarWorsMod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ostatnimi czasy zacząłem interesować się tworzeniem własnych serwerów prywatnych. Myślę, że dość już umiem, więc postanowiłem stworzyć coś czego jeszcze nie było. Jak w CS są przeróżne mody pod zombie,diablo, itp, to wpadłem na pomysł aby stworzyć na Metina moda z gwieznych wojen.

Rzecz jasna niemożliwym jest zmiana całej struktury gry, więc może na początek osadzić następujące nowości:

- Rangi:

1-50 lvl Uczeń - wszystkie bronie przerobić pod katany, peleryny.

51-60 padawan - amatorskie miecze świetlne.

61-80 rycerze jedi - normalne miecze świetlne, amatorskie zbroje (w stylu SW)

itp...

- Domki i npc w miarę zmienione. NPC mogą stanowić postacie z filmu.

- Wygląd skilli jak i ich możliwości dość zmienione.

- Nowe wierzchowce.

- Moby także w miarę nowoczesne.

Czemu mają służyć rangi? Punkty umiejętności i atrybutów nie byłby przyznawane za lvl, tylko za osiągnięcie stadium rozwojowego i wykonania pewnych misji.

Efekty wizualne. - z każdą rangą lepiej wyglądające umiejętności. Nie byłoby skilli na m, g i p, ujarzmianie zwierząt, pojazdów. Uczeń - jaszczurki, mistrz - czołgi.

Problemy z tworzeniem polegają na tym:

- wyrzucenie wszystkich broni, przerzucenie ich na modele ze SW.

- Problem z łukami i atakami szamana. - łuki trzeba byłoby zamienić za broń palną. Całkowicie zmienić animacje czynności przy ataku. Szaman jako jedyny nie może używać broni jednoręcznych. Brak rozwiązania dla hitów z broni.

- Tworzenie wszystkich modelów broni i zbroi.

- Częściowe zmienienie klienta.

Tutaj właśnie leży moje pytanie. Czy jest możliwe osiągnięcie tego co napisałem i jakie programy używać?

Opublikowano

Zacznijmy od tego, iż rangi przydzielane są według punktów rangi a nie poziomu postaci. Więc pierwsza opcja odpada.

Co do reszty bez problemu można to zrobić.

Na tym forum jest wszystko... Aż można się pogubić. Więc wystarczy poczytać, poszukać a wszystko jest możliwe do osiągnięcia.

Opublikowano

Powodzenia z tym projektem ;) Moim zdaniem jest to wykonalne ale czasochłonne sam tego nie zrobisz. Poza tym kto by chciał grac w Metina co wygląda jak StarWars ? No wszystkim dzieciom by się spodobało ;)

RPK RAZEM PONAD KILO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...